Zadrani i CRVENI NOSOVI proslavili prvu godinu posjeta zadarskoj bolniciCRVENI NOSOVI klaunovidoktori
sa Zadranima su proslavili prvu godinu redovitih posjeta klaunovadoktora zadarskoj bolnici. Kako to klaunovi najbolje rade, uz pjesmu i smijeh, u subotu, 30.rujna predstavili su svoj rad u bolnicama i građanima zahvalili na podršci.

Od srpnja 2016. godine, CRVENI NOSOVI redovito posjećuju djecu koja se liječe u zadarskoj bolnici, a zahvaljujući dobroti građana Zadarske županije i tvrtki Sonik koja je svojim kupcima omogućila da podrže rad udruge, klaunovidoktori uveseljavat će bolesnu djecu i njihove obitelji do kraja 2017.godine

„Ponosni smo na divnu akciju u kojoj smo zajedničkim snagama s našim kupcima prikupili sredstva za redovite posjete klaunovadoktora odjelu pedijatrije naše zadarske bolnice tijekom cijele godine. Imao sam priliku vidjeti klaunove i veselje koje donose djeci i roditeljima u teškim trenucima u bolnici“, ističe Marin Bakotić, voditelj marketinga u Soniku.

Subotnju su feštu, CRVENI NOSOVI posvetili upravo građanima bez kojih misija donošenja radosti u bolnice ne bi bila moguća.

Građani su s velikim interesom prilazili klaunovima i raspitivali se o njihovu radu u bolnicama i domovima.

Mnogi su Zadrani odlučili postati Smjehonoše

Osim što su iz prve ruke mogli saznati kako izgleda jedan tipičan dan klaunadoktora, građani su dobili priliku priključiti se Smjehonošama, veseloj skupini trajnih donatora koji pomažu rad udruge i osiguravaju stalne klaunovske vizite.

Donator Marijan ponosan je što može podržati CRVENE NOSOVE:

„To što klaunovidoktori čine toliko je predivno da nema dovoljno lijepih riječi kojima bi ih nagradio. Nasmijavanje djece koja se muče s bolešću, sam je vrh pobjede nad boli, tugom, zabrinutošću djece i njihovih roditelja.“


Uz veselu atmosferu za koju su bili zaduženi klaunovi dr.Ludek, dr. Pandolina i sestra Milosrdić, građani su uz ugodno druženje doznali i na koje sve načine mogu podržati udrugu i pomoći da klaunovidoktori i u sljedećoj godini budu neizostavan dio pedijatrije u zadarskoj bolnici.


„Nakon što smo ustabilili redovite posjete klaunovadoktora u svim većim hrvatskim gradovima, sretni smo što, zahvaljujući dobroj volji građana, imamo priliku svoje djelovanje širiti i na manje gradove i mjesta. Naša je misija posjetiti što više bolesne djece i bolnicu učiniti sretnijim mjestom za boravak djeci i njihovim obiteljima, a zahvaljujući Zadranima i našem partneru Soniku, klaundoktor na veseloj je dužnosti i u zadarskoj bolnici“, objašnjava Mladenka Majerić, izvršna direktorica CRVENIH NOSOVA.


Marija Ljubičić, glavna sestra zadarske pedijatrije istaknula je važnost rada CRVENIH NOSOVA za humanizaciju bolnice:

„CRVENI NOSOVI klaunovidoktori međunarodna su organizacija koja djeluje diljem svijeta te djeci na našem odjelu omogućuju osjetiti i tu dimenziju, budući da su klaunovidoktori i medicinske sestre klaunese zapravo umjetnici koji stvaraju pozitivno okruženje, ublažavaju stres te se stresna okolina u trenutku pretvara u nešto poticajno. Njihov terapijsko djelovanje smjehom i zabavom očituje se i u spoznaji djeteta, roditelja i javnosti da se u bolnici osim prijeko potrebnih i u dječjoj mašti „strašnih”, neugodnih i bolnih procedura događaju i one lijepe, zabavne, maštovite aktivnosti.
Posjete CRVENIH NOSOVA doprinose humanizaciji bolničkog okruženja te su važan segment koji doprinosi i kvaliteti zdravstvene skrbi za bolesno djete i njihove roditelje.”

Broj pregleda: 527